LOADING

Type to search

Tinna 0,03 sek frá føroyska metinum á 100 m

sprint tíðindi úrslit

Tinna 0,03 sek frá føroyska metinum á 100 m

Tinna Berg Jørgensen, sum í síðstu kapping í 2021 skar 0,26 sek av sínum persónliga metið, skar 0,25 sek afturat av sínum persónliga metið í fyrstu kapping í 2022. Nú resta so bara 0,03 sek í føroyska metinum.

Eftir at Tinna í vetur primert hevur fokuserað uppá at optimera startin og toppferðina skuldi formurin standa sína roynd á Tårnby Games í Danmark. Her var mótstøðan sterk, tí Tinna flutti upp í kvinnubólkin í ár, og tískil er tað, tær bestu hon nú skal máta seg upp ímóti. Tað gekk væl, tí í innleiðandi kappingini rann hon teinin uppá 13,02 sek (W: 1,3 sek) og skar harvið 0,25 sek av sínum persónliga metið. Hetta rakk til eitt pláss í finaluni, sum varð 55 min seinni. Hesaferð segði klokkan 12,99 sek, sum er neyvt sama tíð, sum føroyska metið, men tíðanverri var undanvindurin 0,3 sek ov nógvur og tí telur tað ikki sum tangering av føroyska metinum. Tíðirnar vóru eisini langt undir oyggjaleikakravið.

Elin Niclasen royndi seg eisini í Tårnby. Hon royndi seg við 600 g tunga spjótinum í bólkinum G18-19 ár. Venjingin hjá Elin hevur ikki gingið heilt eftir vild í seinastuni, og tí var tað uttan teir heilt stóru forvantingarnar, hon fór inn í kappingina. Fyrsta kasti miseydnaðist heilt. Tað næsta var nakað betur, men rútman og timing sat ikki heilt. Í síðsta kasti riggaði betur, og tá lendi spjótið á 35,12 m. Venjing hevur tó víst, at hon hevur kapacitet til munandi meir. Elin hevði longu undan kappingini klára oyggjaleikakravið.

Trending & Hot