LOADING

Type to search

Tórur Føroyskt met á EM fyri lið

Lop tíðindi Uncategorized úrslit

Tórur Føroyskt met á EM fyri lið

Danmark luttekur hetta vikuskiftið EM fyri lið. Málið er at flyta upp í fyrstu (næst bestu) deild. Í 2017 fluttu fluttu danir upp í næstbestu deild. Tá var Hanus Bergsson úttikin at umboðað Danmark í spjótkast, men mátti geva avboð. Í 2019 fluttu danir niður aftur. Nú skuldi Tórur so royna, at hjálpa dønum at flyta uppaftur.

Tórur kom at møta sterkari mótstøðu, enn hann nakrantíð hevur møtt áður, tí millum luttakarar eru menn, sum hava luktað til heiðursmerkir á EM. Á styrkilistanum er Tórur nummar 6, um hugt verður eftir, hvussu hann hevur lopið í ár, og nummar 7 um hugt verður eftir persónligu metum.

Longu í fyrsta lopið vísti Tórur, at hann leypur best tá mótstøðan er størst, tí hann leyp heilar 15,45 m í fyrsta lopið. Tað er 30 cm longri enn føroyska meti uttandura, sum hann setti fyri stuttari tíð síðan. Tað er eisini longri enn innandura metið, hann setti í vetur. Næsta miseydnaðist, meðan hann í triðja aftur leyp langt, tó eitt vet styttri enn í fyrsta. Tað síðsta miseydnaðist aftur. Sum einasti maður megnaði Tórur at bøta um sítt persónliga met í kappingini.

Tá samanumkom endaði Tórur á einum triðja plássi samanlagt, sum er væl betur enn styrkismetingina. Fyri liðið var tað serliga gott, at hann megnaði at vinna á Szenderffy frá Ungarn, tí Danmark og Ungar vóru í tøttum dysti um at vinna kappingina samanlagt.

Fyri Tórur var tað gleðiligt at atrenningin, sum hevur arga, sat væl. Lopini vóru tó ikki heit optimal, so enn er nakað at heinta hjá Tórur, tá hann um eina viku skal royna at vinna danska meistaraheitið úti, eins og hann vann tað inni í vetur.

Endin á EM gjørdist at Danmark við 245,5 stigum flutti upp við einum tryggum øðrum plássi 9,5 stig aftanfyri Ungarn og 12,5 stig frammanfyri Slovenia, sum eisini flutti upp.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending & Hot