Miðteinurin styrknar støðugt

Miðteinarenning er ein samanrenning av ferð og úthaldni. Ferðin krevur ein góðan renniteknik, og sami teknikkur er eisini eitt grundarlag undir einari optimalari orkunýtslu tá runnið verður. Úthaldni er hin parturin av venjingini, og her arbeiðið eg altíð út frá rennistílinum, soleiðis at hvørki intervallir ella seinni langir túrar, mugu verða so krevjandi at teknikkurin fer, tí tá vil úrslitið verða ein orku-innefektivur teknikkur sníkir seg inn í renningarlagi.

Yngsta hvirla sum royndi seg var Elena Ellindsdóttir Olsen (gentur 12-13 ár). Teinurin hon rann var 600 m. Elena, venur við einum av yngru liðunum hjá Hvirluni. Elena er ein klókur rennari, tí hon legði út í einum róligum tempo, sum hon visti hon megnaði at halda. Eftir fyrstu 200 m økti hon tempo eitt vet, meðan hon síðstu 200 m kempaði fyri at halda tempo. Hetta eydnaðist til fulnar. Úrslitið gjørdist 2 min 14,47 sek, sum er smá 5 sek skjótari enn hon hevur runnið teinin áður.

Kristina Verlandsdóttir Hayfield (gentur 14-15 ár) royndi seg aftur á 1000 m. Kristina hevur arbeitt við at optimera rennistílin í vetur. Hetta hevur gingið so mikið væl, at hon fyri einum mána síðan fór í gongd við at renna intervallir. Í byrjani styttri (300 m) intervallir, fyri at umganga at rennistílurin fór aftur. Í dag var so fyrsta verðuliga testin av framgongdini. Kristina legði í so hart út, nakað sum vanliga ger at tempo fellur heilt, men eyðkendi viljin hjá Kristinu gjørdi, at hon megnaði at skifta tempo eitt vet niður og halda bæði rennistílin og nýggja tempo allan vegin. Á málinum segði klokkan 3 min 37,66 sek. Tað er heili 32½ sek skjótari enn hon hevur runnið teinin áður.

Dánjal Dahl Ljósheim (menn) royndi seg á 1000 m, sum er eitt vet longri enn hann er vanur við. Dánjal hevur í seinastuni fokusera uppá 400 m og 800 m. Í vetur hevur Dánjal lagt nógvar kilometrar afturat venjingarmongdini. Hetta hevur gjørt at botnstøði er hækkað, tí at orku yvirskotið er vaksi munandi. Hetta vísti Dánjal, tí eftir fyrstu 100 m rann hann einsamallur fremst í vindinum og kuldanum og harafturat spenti hann upp, og stytti tí um fetini og nýtti tískil ov nógva orku, so gjørdist tíðin 2 min 51,68 sek, sum er tað skjótasta hann hevur runnið teinin.

Fleiri myndir finnas her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *